Ζύμη για τάρτες βασική
Υλικά:
2 φλιτζ. Τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζ. Τσαγιού βούτυρο φρέσκο
6 κουταλιές νερό
Οδηγίες:
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μετράτε με κανονικό φλιτζ. Τσαγιού. Τα ξανακοσκινίζετε με τα στεγνά υλικά. Τρίβετε μέσα στο μείγμα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας και το νερό. Αφήνετε να ξεκουραστεί 15΄. Σε πολλές συνταγές η ζύμη της τάρτας ψήνετε χωρίς τη γέμιση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις όταν οι τάρτες ψηθούν, τις βγάζετε από τις φόρμες αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τις γεμίζετε.