Δίπλες

Υλικά:

6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη σφιχτή
2 κούπες μέλι
1 κούπα νερό
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
Λάδι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:
1. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος και 20-25 εκ. μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο σας χέρι κρατάτε την άλλη άκρη της λωρίδας.
2. Βουτάτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη, μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγετε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη-λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις