Υλικά (για 80 κομμάτια)
1 κιλό βούτυρο
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγού
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
500γρ. αμύγδαλα
2 κιλά αλεύρι
2 1/2 κιλά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 3/4 της ώρας το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζαχαρη άχνη, το κονιάκ, τους κρόκους, τις βανίλιες, το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη. Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστοί |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου