Λουκουμάδες
Υλικά:
6 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι σκληρό
20 γραμ. μαγιά μπύρας
Χλιαρό νερό
Ελάχιστο αλάτι
λάδι
Μέλι και κανέλα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μία λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε τη μαγιά αφού την διαλύσετε με χλιαρό νερό. Προσθέτετε το αλάτι και δουλεύετε το χυλό ενώ ρίχνετε χλιαρό νερό τόσο όσο το αλεύρι σηκώσει, το χτυπάτε ωσότου κάνει φούσκες. Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος, να μην τρέχει από το κουτάλι αλλά να πέφτει. Το σκεπάζεται και το αφήνετε σε χλιαρό μέρος για περίπου δυόμιση ώρες, ωσότου διπλασιαστεί ο όγκος του. Ρίχνετε στην κατσαρόλα αρκετό λάδι και το βάζετε στην φωτιά να κάψει. Βρέχετε με νερό ένα κουταλάκι και τα δάχτυλα του αριστερού χεριού σας, παίρνετε λίγη ζύμη με το κουταλάκι και σπρώχνετε με το βρεγμένο χέρι σας να πέσει στο καυτό λάδι. Ρίχνετε κατά τον ίδιο τρόπο αρκετά κομμάτια ζύμης. Αφού θα φουσκώσουν και θα ανεβούν στην επιφάνεια του λαδιού, θα τους αφήσετε να ροδίσουν και θα τους βγάλετε με μία τρυπητή κουτάλα. Τους σερβίρετε ζεστούς με μέλι και κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου