Φανουρόπιτα



Υλικά:


1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

1 1/2 κούπα αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο

1/2 κούπα σπορέλαιο

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/4 κούπας κονιάκ

4 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη



Εκτέλεση:

Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα καρύδια με το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατέψτε χωριστά το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Χτυπήστε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τ' αυγά με τη ζάχαρη, να πήξουν και ν' αφρατέψουν. Στο μίγμα των καρυδιών, ρίξτε το μίγμα του λαδιού κι ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι, ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Αδειάστε το σε ταψάκι με διαστάσεις 25x30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήστε το στους 1800C, 45' περίπου. ΄Οταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε κομμάτια. Βγάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις