Ραβανί
Υλικά:
1 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια
λίγο αλάτι
8 αυγά
1 1/3 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα χλιαρό
για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχρη
2 1/2 κούπες νερό
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν για 15' περίπου στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Καθώς χτυπιούνται, ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα. Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις, μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. Το μίγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και ψήστε το στους 175o C, για 30'-35'. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5', ρίξτε μέσα το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύστε το ραβανί, που πρέπει να είναι χλιαρό, ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά σε όλα τα σημεία της επιφάνειας. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί το ραβανί θα καθήσει. ΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια, βγάλτε το σε πιατέλα και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο ασπρισμένο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου