Μπουγάτσα με κρέμα
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βράστε το γάλα. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι 1' ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε το ζεστό γάλα ανακατέυοντας ζωηρά και κατόπιν τη ζάχαρη. Σιγοβράστε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε την κρέμα, να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που, για να μην πιάσει κρούστα. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια. Κολλήστε στην επιφάνει της κρέμας πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα, κι αφήστε την στην άκρη. Σ' ένα μεγάλο ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα μ' ένα πινέλο. Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε την με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και πάλι. Ψήστε την μπουγάτσα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα, 30' περίπου. Σερβίρετέ τη ζεστή, κομμένη με κοφτερό μαχαίρι σε κομματάκια μπουκιάς, πασπαλισμένη με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου