Κερκυραϊκή πουτίγκα με μήλα
Υλικά:
½ κιλό μήλα ξινά
½ κιλό μήλα κόκκινα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας σταφίδες
3 χοντρά παξιμάδια τριμμένα
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
Χυμός από ένα μέτριο λεμόνι
Σαντιγύ για συνοδευτικό
Οδηγίες:
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες. Τις απλώνετε σε μια φόρμα μακρόστενη, το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ρίχνετε τις σταφίδες.
Χτυπάτε τα τριμμένα παξιμάδια με τα’ αυγά το γάλα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνετε στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή μαζί με τη σαντιγί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου