Σουσαμόπιτα Θράκης
½ κιλό φίλο κρούστας
½ κιλό σουσάμι λευκό
50 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά τσαγιού κανέλα
250 γρ. βούτυρο
Για τι σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 μπαστουνάκι κανέλας
2 γαρίφαλα
Οδηγίες:
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψάκι 30 εκ. και στρώνετε ένα φύλλο, διπλό.
Σε ένα γουδί κοπανάτε το σουσάμι με λίγο νερό, ώστε να γίνει ένας πολτός και καλύπτετε με μία ποσότητα σουσαμιού, όλη την επιφάνεια του φύλλου. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 10 φορές. Τελειώνετε με 2 φύλα χωρίς σουσάμι.
Βράζετε τα υλικά και φτιάχνετε το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και σιροπιάζετε την πίτα με το κρύο σιρόπι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου