ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για sugar pasteΥλικά
1/4 κούπα(ες) κρύο νερό
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
800-1.0 γρ. άχνη ζάχαρη καλής ποιότητας
1/2 κούπα(ες) γλυκόζη
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
1 κ.σ. γλυκερίνη

Οδηγίες

Ρίχνουμε σ'ένα μπολ τη μισή άχνη και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε ένα άλλο, μικρότερο σκεύος (μπαιν- μαρί). Χύνουμε στο κατσαρολάκι το κρύο νερό και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκερίνη και το άρωμα βανίλιας. Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη λακουβίτσα της άχνης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, να απορροφηθεί η άχνη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε με την υπόλοιπη άχνη (υπολογίζουμε με το μάτι πόσο ακόμη), μέχρι να μην κολλάει στα δάχτυλα και να είναι ελαστική.
Είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μπορούμε επίσης να την τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τη διατηρήσουμε σε ξηρό μέρος για λίγες μέρες. Αν το ψυγείο σας έχει σύστημα no frost μπορείτε να τη βάλετε, αρκεί να τη φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις